Klippfisk på grillen

TID: ca 60 min

Dette trenger du til 4 posjoner

500 g klippfisk, utvannet og renset

Marinade
1 dl olivenolje
1 ts pepper, hel sort
2 ss sherryeddik
1 stk laurbærblad
0,5 stk chili, rød

Mango – avokadosalat
1 stk mango
1 stk avokado
0,5 stk chili, rød
0,5 stk rødløk
1 stk lime
1 stk appelsin
2 ss persille
1 ss olivenolje
salt og pepper

Tilbehør
Nypotet

Dette er lurt å vite før du setter i gang

Rensing og utvanning
Del fisken i mindre stykker. Skinnet kan fjernes før utvanning, det kan lett rives av. Stykkene legges i et kar med rikelig kaldt vann i 12-48 timer. (Lengere utvanning jo tykkere skivene er.) Smak gjerne på fisken underveis for å kjenne hvor salt den er.

Innkjøpsberegning
1 kg klippfisk tilsvarer ca 1,5 kg ferdig utvannet klippfisk, etter rensing har du igjen 1kg renset gryteferdig klippfisk. Beregn ca 150-200 g tørr klippfisk pr. person når du skal kjøpe inn.

Tips til drikke
Rødvin passer godt til varme og krydrete retter, velg gjerne en vin fra det distriktet retten kommer fra. Til salater og kalde
retter velges ofte hvitvin eller rosévin. Kjellerkaldt øl, lettøl eller mineralvann er gode alternativ som kan anbefales!

For flere klippfisk oppskrifter
Gå inn på https://3 iuka.no/oppskrifter/ for flere oppskrifter (velg fiskesort «klippfisk» oppe til høyre og trykk «søk»).

Foto: Astrid Hals

Slik gjør du

Slik gjør du
•Finhakk chilien.
•Bland sammen ingrediensene til marinaden og hell den over den utvannede klippfisken i en egnet bolle eller fat.
•La klippfisken marinere i 3 – 4 timer.
•Ta den opp og legg den i en dobbel grillrist.
•Stek den på varm grill i 3-4 minutter på hver side.
•Skjær salatingrediensene i små terninger.
•Riv skall av lime og press saft av lime, appelsin og sitron.
•Bland ingrediensene til salaten og hell over 2 ss limesaft og 4 ss appelsinsaft.
•Strø over revet skal av lime, ca 1 ts, og smak den til med salt og pepper.
•Server klippfisken med salaten, eventuelt også med nypoteter eller brød.

Andre oppskrifter