Klippfiskpizza

TID: ca 40 min

Dette trenger du til 4 posjoner

400 g klippfisk, utvannet og renset
4 stk sjalottløk
8 stk oliven, sorte, uten sten
100 g ost, revet

Pizzadeig
400 g hvetemel
25 g tørrgjær
0,5 ts salt
1,5 dl vann
0,5 dl olivenolje

Tomatsaus
0,5 stk løk
1 fedd hvitløk
1 stk chili, rød
5 stk tomat, soltørket
1 stk paprika, rød
0,5 dl olje
400 g hermetiske tomater, grovhakkede
salt og pepper

Tilbehør
ruccolasalat

Dette er lurt å vite før du setter i gang

Rensing og utvanning
Del fisken i mindre stykker. Skinnet kan fjernes før utvanning, det kan lett rives av. Stykkene legges i et kar med rikelig kaldt vann i 12-48 timer. (Lengere utvanning jo tykkere skivene er.) Smak gjerne på fisken underveis for å kjenne hvor salt den er.

Innkjøpsberegning
1 kg klippfisk tilsvarer ca 1,5 kg ferdig utvannet klippfisk, etter rensing har du igjen 1kg renset gryteferdig klippfisk. Beregn ca 150-200 g tørr klippfisk pr. person når du skal kjøpe inn.

Tips til drikke
Rødvin passer godt til varme og krydrete retter, velg gjerne en vin fra det distriktet retten kommer fra. Til salater og kalde
retter velges ofte hvitvin eller rosévin. Kjellerkaldt øl, lettøl eller mineralvann er gode alternativ som kan anbefales!

For flere klippfisk oppskrifter
Gå inn på http://www.godfisk.no/ for flere oppskrifter (velg fiskesort «klippfisk» oppe til høyre og trykk «søk»).

Foto: Astrid Hals

Slik gjør du

• Skjær klippfisk i tynne strimler og sjalottløk i tynne ringer.
• Skjær oliven i skiver.

Pizzadeig
• Bland sammen hvetemel, tørrgjær og salt.
• Ha lunkent vann og olivenolje i melblandingen, og kna den godt sammen til en fast, seig deig.
• Hev deigen i 30-45 minutter.
• Kjevle deigen ut på et stekebrett med bakepapir.

Tomatsaus
• Sett stekeovnen på 225 °C.
• Finhakk løk, hvitløk og chili.
• Skjær soltørkede tomater og paprika i tynne strimler.
• Surr løk i olje og tilsett hvitløk, chili, soltørkede tomater, paprika og hermetiske tomater.
• Kok sausen i 30 minutter på middels varme.
• Smak til med salt og pepper.

• Smør tomatsaus utover pizzabunnen, og ha klippfisk, sjalottløk og oliven over.
• Dryss over revet ost.
• Stek pizzaen i stekeovnen i ca. 15 minutter.

• Server pizzaen med ruccolasalat drysset over.

Andre oppskrifter